Zo, ik zit even binnen bij te komen.

We zijn de laatste week bezig met het verplaatsen van alle varkens, naar velden voor bij het huis. Het hele achterste stuk land ruimen we leeg, dus er lopen ook geen varkens meer langs de (Aaltense)weg.

Daar hebben we al het schrikdraad omhoog gezet en losgekoppeld van het stroomapparaat. De waterbakken zijn weg, de huisjes (die al dan niet in gebruik waren) ook. En we hebben vele meters/kilometers geharkt om het zand weer weg te krijgen bij/onder/tegen de vaste stroomdraden. Zodat die bultjes niet vol groeien met onkruid en je het dan minder goed weg kunt krijgen.

Zo hebben die velden de komende maanden rust, en kunnen ze in het voorjaar meteen hard uit gaan lopen groeit er hopelijk snel een boel onkruid 🙂

En hier voor bij het huis hadden we nog wat groene velden opgespaard, die ze nu even lekker op de kop kunnen zetten.

Maar goed, dat is al met al een boel werk, we voelen onze armen en benen wel als we ‘s avonds even op de bank zitten.

En de varkens vinden die nieuwe velden helemaal geweldig, maar worden ook wat opgefokt van de veranderingen en hun nieuwe buren. Ook moeten ze blijkbaar ineens weer helemaal wennen waar dat schrikdraad loopt, en moeten ze er steeds met hun neus tegenaan als ik op het punt sta om er brood overheen te gooien. En dan hoor je een PIEP!!! en schrik ik me een ongeluk ook al wist ik dat het er aan zat te komen.

Ze zoeken het vanavond dus maar mooi even uit daar in die groene velden, ik blijf binnen 😉 Ik zie morgen wel hoeveel ze alweer hebben gewroet.

Nu even een lekker pannetje zuurkool maken, uit eigen zuurkoolpot en moestuin. Met een plak van een zelfgemaakte soort van casselerrib.

Oh ja, tussendoor hebben we Hanky ook nog even op biggen-date gestuurd, maar dat verhaal (met foto 😀 ) volgt morgen.